maandag 29 oktober 2012

Juul slaat haar vleugels uit




Julia’s eerste schooldag is een feit. Met een drinkbeker en een trommeltje vol fruit in haar rugzak heeft Emiel haar vanochtend naar juf Naheed en juf Ilse gebracht. Juul had er zin in. Ik kreeg een kus een stralende “doeiiii” en daar ging ze, het tuinpad af samen met haar grote broers en zus.

Zelf ging ik niet mee. Ik ruimde de boel thuis wat op en ging op zoek naar telefoonnummers van de dokter, de tandarts en de opticien. Ondertussen dacht ik aan Juul op de peuterspeelzaal. Wat zou ze doen? Kleien? Gymen? Zingen? Een puzzeltje maken? Zou ze in de bouwhoek spelen of toch een nepbroodje nepbakken in het keukentje?

Ik belde de huisarts. “Al lange tijd klachten? Komt u om 10.00 uur maar langs.” Ik belde de tandarts. “U heeft een ontsteking? Komt u donderdagochtend maar langs.” Ik zocht een opticien en vond er drie in de buurt. Ondertussen dacht ik aan Juul. Zou ze al met haar pauzehapje bezig zijn?

Met Julia op school, kan ik weer afspraken voor mezelf maken. Ik moet wat achterstallig onderhoud weg zien te werken en ik ga daar meteen mee aan de slag. Dat geeft een goed gevoel. Dat geeft vrijheid. Bovendien kan ik als Juul op school zit, overdag een paar uurtjes werken. Dat scheelt een stukje nachtrust en ook dat is niet verkeerd.

Emiel gaat Julia zo weer halen. Ik ben benieuwd naar haar eerste ochtend op de peuterspeelzaal. Volgens mij heeft ze het er naar haar zin gehad. Ik denk dat ze er ook wel aan toe was. Tweeëneenhalf jaar heeft Juul dag en nacht bij ons vertoeft. Haar ledikantje staat nog in onze slaapkamer, we hebben geen oppas en we doen niet aan de crèche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten