donderdag 10 januari 2013

De aanhouder....




Sommige dingen zijn duidelijk. Een bal is rond en gras is doorgaans groen. Voetbal speel je van links naar rechts of van rechts naar links en het idee is dat je de bal uit de buurt van je eigen doel houdt en in het doel van je tegenstander trapt. 

Andere dingen zijn minder duidelijk. Als je een overtreding niet hebt gezien, is die dan niet gebeurd. Als je een overtreder niet kunt vinden, is hij er dan ook niet. Als een dader zwijgt, ben je er dan klaar mee.

Vanavond was ik bij het overleg tussen de KNVB-DCG en Geinburgia. Het zou een overleg op bestuurlijk niveau zijn, maar het is me nog steeds niet helemaal duidelijk wat dat zou hebben moeten betekenen. Het was gewoon een goed gesprek.

Een gesprek over de doelgerichte aanval op Jesse, over de gevolgen van deze laffe aanval en over de manier waarop er daarna is gehandeld. Jesse werd niet kort zijdelings besproken, maar was twee uur lang onderwerp van gesprek.

Erkenning
Er is geen sprake meer van een incident dat niet heeft plaatsgevonden, er is geen sprake meer van een incident opgelopen tijdens een duel om de bal, er is geen sprake meer van ‘ut zal allemaal wel een beetje meevallen.’

Er is erkenning, vertrouwen en wederzijds respect. We zijn er nog niet, maar er is een begin gemaakt. De deuren staan weer open. Ik ben daar enorm blij om. De zaak is in behandeling genomen door KNVB tuchtzaken en het politie onderzoek loopt ook nog steeds.

Waarom dit zware geschut? Omdat wij dit Jesse verschuldigd zijn. Maar niet alleen Jesse die nog steeds veel pijn heeft en niet goed kan lopen. Ook al die andere kinderen die op een zaterdagochtend een balletje staan te trappen, een rondje over een atletiekbaan rennen of vrolijk in het zwembad plonzen.

Als volwassenen moeten wij een veilige omgeving voor onze kinderen creëren. We moeten ervoor zorgen dat onze kinderen in een veilige omgeving kunnen sporten, dat ze niet achterom hoeven te kijken uit angst voor een laffe aanval. Dat ze niet, net als Jesse, het slachtoffer worden van zinloos geweld.

Op 17 november jl. is er iets enorm misgegaan en ik heb er heel veel voor over om dat uit te zoeken en op te lossen. Om een voorbeeld te stellen, om een herhaling te voorkomen. Er is nu eindelijk een begin gemaakt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten