vrijdag 4 januari 2013

Kon het maar altijd vakantie zijn

Nieuwjaarsduik 2013
Gaasperplas
Wat een kick!

Kon het maar altijd vakantie zijn! Zo relaxed en zo zonder verplichtingen. We hoeven niets, doen weinig en we genieten volop. Wat wil een mens nog meer. Niets toch?

Hoogtepunt van ons ontspannen bestaan was misschien wel de nieuwjaarsduik in de Gaasperplas. WAT EEN KICK! We doken niet één keer het koude water in, maar wel twee keer. En KOPJE ONDER niet te vergeten. HEERLIJK! We dronken warme chocolademelk, staken nog wat kinder-vuurwerk af en doken daarna onder de warme douche om onze ijskoude tenen op te warmen.

Andere hoogtepuntjes bestonden voornamelijk uit 'het gezellig samenzijn'. Ja ik weet het, dat klinkt verschrikkelijk ouderwets, maar ik heb er wel enorm van genoten. De hele dag in pyjama, spelletjes spelen, beetje televisie kijken, computeren, appelflappen maken, pannenkoeken bakken en in de middag een chippie eten. Zo nu en dan een wandelingetje maken en een logeetje over de vloer. Oma kwam logeren en we brachten een bezoekje aan mijn moeder.

Niets hoefde, er waren geen verplichtingen en we konden laat naar bed en lekker lang uitslapen. Kon het maar altijd vakantie zijn.

Tim ontdekte de pracht van natuurfilms. "Deze dieren heb ik mijn hele leven al willen zien," riep hij enthousiast terwijl hij de schitterende natuurdocumentaires van David Attenborough bewonderde. "Wat een geluksdag!" Julia puzzelde alsof haar leven er van af hing en ontdekte hoe leuk Electro is, een spel dat al jarenlang, heel verloren bij ons in de kast staat. Michelle ontdekte 'Hyves' en las haar laatste weerwolf boek uit (Kom op Paul, schrijf snel weer een nieuw boek!) Jesse, tenslotte slaagde erin om een laptop aan de praat te krijgen, die door iedereen al dood was verklaard. Hij installeerde van-alles-en-nog-wat en wierp zich vervolgens op een handheld laptop, een pocket size soort van notebook en een design tablet, die ik jaren geleden eens op de kop tikte op de kinderboerderij.

We deden ook nog wat huiswerk en Jesse bezocht de fysiotherapeut. Hij heeft nog veel pijn aan zijn voet, kan nog steeds niet goed lopen en ik begin me toch wel een beetje af te vragen hoe het nu eigenlijk zit met het herstel van zijn enkelbanden...

En dan is er over twee dagen weer school. En dan... over een week over zeven weer vakantie. Yess! Ik ga proberen om zeven weken lang de relax-modus te behouden... We gaan proberen om voor alles de tijd te nemen en, net als nu, heel relaxed de dag door te komen... Wish us luck!

1 opmerking: