dinsdag 8 januari 2013

En het wordt géén KNVB Tuchtzaken, vooralsnog



Niet te geloven! Al dagen ben ik in de veronderstelling dat er dan eindelijk naar ons geluisterd gaat worden. Ik ben immers uitgenodigd op het kantoor van KNVB Tuchtzaken, samen met een bestuurslid van onze voetbalclub Geinburgia en het bestuur van DCG, de club waarvan een jeugdige speler op een onverwacht moment mijn zoon zo’n achterbakse rotschop verkocht dat hij zijn enkelbanden scheurde.

Vandaag belde ik KNVB Tuchtzaken om op de hoogte gebracht te worden van de insteek van het gesprek. Ik had voor het eerst een alleraardigst gesprek met een medewerker van Tuchtzaken, zette de voor mij toch wel verbazingwekkende inhoud van het gesprek op papier en mailde deze door aan het bestuur van Geinburgia. Dan waren zij tenminste ook op de hoogte van het doel van onze afspraak met Tuchtzaken. In de CC zette ik KNVB Tuchtzaken.

Tweeëneenhalf uur later ontving ik een mail van KNVB Tuchtzaken, die de reden van mijn verbazing alleen maar versterkte.
- Donderdag gaat het om een bestuursgesprek waarbij, volgens de mail, zijdelings uiteraard kort zal worden stilgestaan bij het incident, maar de nadruk ligt op het bestuurlijke niveau. Hoe om te gaan met een incident van deze strekking. Tijdens de wedstrijddag zelf, direct na afloop van het incident, de communicatie tussen de beide verenigingen, wat ging er goed en wat ging er fout.
- Het onderzoek naar het incident zelf, zal via de schriftelijke weg gevoerd worden. De mailwisselingen tussen ons en DCG zijn in het bezit van KNVB Tuchtzaken, maar dat is dan ook wel het enige.

Pappen en nathouden

Ik kan je vertellen, mijn broek zakte ter plekke af, de moed zonk me in de schoenen en ik besloot spontaan het gesprek van donderdag af te zeggen. Want wat moet ik daar? Wat heeft een bestuursoverleg überhaupt voor zin? Ik kan je nu al vertellen wat de uitkomst van het gesprek zal zijn. Het is pappen en nathouden en volgende week weer gewoon verder voetballen, ook tegen DCG.

Bovendien brengt het me geen steek verder in mijn zoektocht naar de jongeman die op een zonnige zaterdagochtend in november op een Amsterdams voetbalveld onverwacht mijn zoon aanviel. Het brengt mij niet dichter bij een excuus waar ik al bijna acht weken op wacht. En dat terwijl de dader gewoon rond huppelt bij een handjevol E3-jongetjes van het merk DCG.

Ook vraag ik me af wat KNVB Tuchtzaken sinds mijn eerste mail op 18 november 2012 zoal heeft ondernomen om de veiligheid op de voetbalvelden te garanderen. Wat mijn kind betreft, is er in elk geval niets gedaan. Er is nog geen getuigenverklaring opgesnorkeld en Tuchtzaken is dat, zo stond in de mail, voor donderdag ook zeker niet van plan.

Na ampel beraad met mezelf en met mijn echtgenoot heb ik besloten om donderdag tóch van de partij te zijn. Ik wil wel eens getuige zijn van een gesprek op bestuurlijk niveau. Ik ben ook erg benieuwd naar de inhoud van een bestuursgesprek. Bovendien ben ik erg nieuwsgierig geworden naar het verhaal dat DCG heeft verzonnen omtrent de aanval op mijn zoon… We zouden er tijdens het gesprek op bestuurlijk niveau immers zijlings kort bij stilstaan… Prima, kom maar op dan… in twee minuten… Ik ben er klaar voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten