donderdag 31 januari 2013

Gewoon voor een betere buurt

Met Graziella Hunsel Rivero als host van de dag

Het is nu al een succes! Alle basisscholen in Gein doen mee, portefeuillehouder Urvin Vyent is van de partij, we bouwen een feestje en ontdoen de buurt van zwerfafval. De Brede School, de Buiten Schoolse Opvang, woningbouwvereniging Ymere, het Oranje Fonds en het Stadsdeel ondersteunen onze actie.

Op 15 maart 2013 organiseren we wederom de Landelijke Opschoondagen in Gein, Amsterdam Zuidoost. En... we zijn enorm blij met alle support. We, dat is Stichting de Blokhut, de organisatie die ik in 2008 met een groep buurtbewoners oprichtte. De stichting waar ik al bijna vijf jaar voorzitter van ben. We begonnen klein met het uitdelen van koffie, thee, limonade en een snoepje op straat. Gewoon voor de gezelligheid. Gewoon, zodat buren elkaar konden leren kennen.

We groeiden uit tot een stichting die zich inzet voor een betere buurt. We organiseren schoonmaakacties, workshops en we delen met de kerst warme chocolademelk uit op straat. We hebben ouderen uit het verzorgingshuis naar de scholen gebracht en we hebben kinderen zingend naar de ouderen gebracht. Gewoon voor de gezelligheid. Gewoon voor de kennismaking. We organiseren buurtfeesten die door honderden mensen worden bezocht. Groot en klein, met oud-Hollandse spelletjes, lekker eten en feestelijke muziek.

En dan nu op 15 maart staat er weer iets moois te gebeuren. Honderden kinderen maken de buurt schoon. We zetten een podiumbus neer en hopen op tientallen kinderen die hun zang- en danstalent komen etaleren. Graziella Hunsel Rivero treedt op en is de host van de dag.  http://www.graziellahunsel.blogspot.com We zijn daar enorm trots op. We hopen ook nog op een Zumba workshop van Got2Bfit. http://www.got2befit.nl
Kortom:
 Een heerlijke dag, voor een betere buurt,
want: 
De buurt? Dat ben jij! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten